bexta

Ett mål..?

Publicerad 2012-06-29 09:31:19 i Vikt/Hälsa




Vansbrosimmet.

Jag har blivit jättesugen på att simma Vansbrosimmet, kanske något att träna på tills nästa år, eller möjligtvis
året efter? Simma har jag ju alltid kunnat, men behöver få upp konditionen, och det passar ju med min önskan
att ändra livstil och bli mer hälsosam. Tänk vilken känsla att avsluta ett sådant lopp!!
(taget från http://www.vansbrosim.nu/loppet.html)

Deff

Publicerad 2012-06-19 14:38:45 i Vikt/Hälsa

Jag brukar läsa Rara Saras blogg http://rara-sara.blogspot.se/, jag tycker att hon skriver väldigt bra och finner bloggen motiverande. Nu läste jag precis om att deffa, kanske något att prova? Men man kanske måste bli lite mer vältränad först? Hon hänvisar iaf till en hemsida om man vill läsa mer om det http://www.styrkelabbet.se/deffa/ kan vara värt att studera lite närmare om jag nu har bestämt mig för att bli besatt av min hälsa (på ett positivt sätt). Hittade en annan bra sida på styrkelabbet också http://www.styrkelabbet.se/traningsprogram-fettforbranning/  :-)

Usch Pinsamt!

Publicerad 2012-06-19 12:27:59 i Vikt/Hälsa

Jag satte igång med mitt promenad schema igår :-) Gick en promenad i varierande takt i 30min. Idag blir det styrketräning, men först efter att jag har stannat till i Malmö efter jobbet, träffat en kompis innan hon åker iväg på sin spännande semester och inhandlat till min uppkommande Norrlands resa på torsdag kväll eller fredag morgon. Jag har även införskaffat Zumba dvd, så ska jag se hur jag kan planera in lite zumba i min träning, jag älskar ju att dansa och gick på Zumba i Malmö innan vi flyttade och jag saknar det jätte mycket!

Jag ska även lägga upp min startvikt, men det tar emot eftersom jag tycker att det är riktigt pinsamt att det har gått så långt och då har jag ändå redan gått ner 8kg... :-(

STARTVIKT/CM

Vikt: 91kg (längd 168cm)      Mål: 65kg
Byst:
Midja:
Stuss:
Lår:
Överarm:

Jag behöver även se över min kost, men jag har alltid varit så dålig på att äta ordentligt. Jag har antingen ätit för mycket, alldeles för lite eller helt fel saker, så det blir en utmaning att forma en bra kostplan som fungerar för mig och i min vardag. Ännu en utmaning, att äta regelbundet. Men som jag har sagt innan, jag har en lång väg att gå, så det är bara att ta ett steg i taget och låta det ta sin tid!

Skolavslutning

Publicerad 2012-06-15 15:48:02 i Allmänt

mms_img25505 (MMS)

Efter att ha varit på min dotters skolavslutning, som var väldigt fint och mycket nostalgisk, tog jag med alla tre barnen till ett café. Jättemysigt! Barnen for sedan iväg till stranden med en kompis och jag blev helt plötsligt ensam hemma... What to do?? Jag började med att klippa kanten på gräsmattan med en mini version av häcksaxen (tekniska termer kan jag inte) och gick sedan på blommorna. Solen sken och det var allmänt härligt så jag bestämde att jag hade jobbat färdigt och hällde upp ett glas vin och satte mig i trädgården med en bok, riktigt skön fredag eftermiddag :-)

Hej

Publicerad 2012-06-14 21:36:18 i Om mig

Med solen kommer fräknarna...

Obeskrivligt trött...

Publicerad 2012-06-13 14:08:56 i Vikt/Hälsa

Jag är så otroligt trött idag, var det igår också... jag har slarvat med min multivitamin och undrar om det verkligen är så att jag nu inte får alla de vitaminer och mineraler som jag behöver... Jag började ta den för att jag fick för mig att de hjälpte efter att jag hade varit sjuk i 2 veckor på raken, men jag trodde egentligen inte att de gjorde någon större skillnad, men det gör de kanske??

Jag har lyckats hålla mina -8kg som jag gick ned när jag var sjuk, men nu vill jag ner ytterligare några kg, det är på tiden att jag blir av med de här extra kg som jag la på under min sista graviditet! Jag tänkte att jag ska lägga upp mina värden (kg, cm) så ska jag prova mig fram och se vad som ger resultat. Jag fick ett promenad program genom må bra http://mabra.com/files/2012/05/Promenad-program-20121.pdf 

I det stora hela så ser "schemat" ut så här;

Programmet som snabbformar figuren

Måndag: Intervallpromenad 30 minuter. Varva 5 minuters snabb och 5 minuters långsammare takt. 

Tisdag: Styrketräning

Onsdag
: Tempopromenad 45 minuter. Rask och jämn takt.

Torsdag: Styrketräning

Fredag
: Vila

Lördag:Långpromenad 60–90 minuter. Gå i valfri takt.

Söndag: Valfritt pass. Välj mellan att styrketräna eller ta en valfri promenad på 60 minuter.


Det verkar som om detta kan vara en bra start för att få igång kroppen och få in daglig träning i sina vanliga rutiner. Det är ju viktigt att man tar sig tid till sig själv också, det har jag inte varit så bra på innan. Jag får väga och mäta mig hemma och sätta upp mina mål, det är ju en lång väg att gå så det gäller att jobba på motivationen!

Oj

Publicerad 2012-06-10 22:23:13 i Allmänt

Bilden nedanför är tagen i maj månad då jag trodde att sommaren hade kommit, men ack så fel man kan ha... Var på marknad idag med barnen, kallt var det tyckte jag! Barnen hade roligt iaf, med karusell åkning och sockervadd ätning.

Smörgåstårta

Publicerad 2012-06-08 15:21:36 i Recept

Vad jag blev sugen på smörgåstårta helt plötsligt. Det här receptet hittade jag på nätet (www.matdagboken.se), ser väldigt gott ut... får se om jag gör den idag eller inte??

SMÖRGÅSTÅRTA

För: 20 personer

En enkel och god smörgåstårta. Bilder kommer...

Källa: Eget foto
Uppladdad av: ylwa
Smörgåstårta.
Smörgåstårta.
Smörgåstårta.

Ingredienser

2 x 1000 g Skogaholms Originalrost

Fyllningar:
10 ägg
350 g kaviar
3 dl vispgrädde
200 g leverpastej
720 g Bostongurka
200 g Lyckans Ost skinka
300 g Tulips skinka

Garneringen:
6 ägg
2 x 500 g Lyckans Ost skinka
2 dl vispgrädde
270 g rökt skinka
300 g köttbullar
200 g ost
600 g skalade räkor
1 gurka
20 små tomater
Dill

Beskrivning

Skär bort alla kanter på brödet.

Lager 1:
Hårdkoka 10 av äggen.
Lägg 12 skivor bröd på en ugnsplåt.
Skala och hacka äggen, blanda dem med kaviar och 1 dl vispgrädde.
Bred ut det på brödet.

Lager 2:
Lägg 12 skivor bröd på äggröran.
Blanda ihop leverpastejen med Bostongurka och 1 dl vispgrädde till en smet.
Bred ut det på brödet.

Lager 3:
Lägg 12 brödskivor på leverpastejen.
Blanda ihop mjukosten med den skurna skinkan
och 1 dl vispgrädde.
Bred sedan det på brödskivorna.

Avsluta med 12 skivor bröd.

Blöt 2 stycken kökshanddukar ordentligt, nästan så det droppar om dem.
Täck sedan hela tårtan med dem.
Ställ nu in tårtan i kylskåpet över natten.

Garneringen:
Hårdkoka de 6 äggen.
Blanda mjukosten med 1-2 dl vispgrädde, den skall inte vara för hård men inte heller för lös.
Täck hela tårtan med osten.
Tryck fast den rökta skinkan runt om hela tårtan,
låt en liten bit av skivan sticka upp över kanten.
Jag delar köttbullarna och tomaterna i 2 bitar.
Ostskivorna delar jag i 4 delar som jag rullar ihop
och trycker ner på högkant.
Äggen delar jag i 6 klyftor.
Gurkan brukar jag antingen hacka eller strimla.
Nu är det bara att släppa loss fantasin och dekorera tårtan.

Livskvalité

Publicerad 2012-06-06 11:51:19 i Allmänt

Jag har ett problem... Min lillebror vill ha något typiskt svenskt, och då vill jag hitta något som är användbart eller iaf en kul grej... men det står helt still, har inga idéer alls. Men, på jakt efter denna speciella svenska present läste jag en mening som verkligen lyfte humöret;

"Tyck inte illa om att bli gammal, var glad att du fått chansen!"

Det är det bästa jag har läst idag. Får verkligen en att tänka efter lite, vad prioriterar jag egentligen? All energi jag lägger på att ängslas över att tiden går, och allt jag vill göra som jag kanske inte hinner... usch känner stress bara jag sitter och skriver det så här. Men om man istället tänker på var man är, vem man har runt sig och allt det man faktiskt har hunnit med, så får man helt plötsligt en helt annan inblick på sitt liv. Det lönar sig att få ut så mycket som möjligt av varje dag, vilket inte är det samma som att man måste göra så mycket som möjligt varje dag utan för mig innebär det att njuta så mycket man kan på en dag, vare sig man hittar på något nytt och spännande eller om man sitter hemma och tittar på de fina färgerna som finns i trädgården. Jag har nu beslutat mig för att göra mitt bästa för att njuta, inte gräva ner mig alltför mycket över småsaker och att försöka ta hand om mig själv bättre... vem ska annars göra det?

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela