bexta

En underbar sommar vecka

Publicerad 2012-07-29 13:51:39 i Allmänt

Jag gick på semester i måndags och ända tills idag har vi haft jättetur med vädret. Vi har badat varenda dag utom igår. Vi har varit på mossbystrand, ystad strand, bingsmarken och häromdagen åt vi middag och tog kvällsdopp på stranden i helsingborg med kompisar. Efter stranden gick vi en stund på Helsingborgs festivalen, det var mycket folk, ingen speciell som spelade men barnen uppförde sig för det mesta och så hade vi ju trevligt sällskap så det var en mysig kväll tycker jag.
 
På onsdag tar vi tåget till Örnsköldsvik, det ska bli roligt att komma iväg lite. Tills dess ska jag organisera förrådet, packa och förhoppningsvis bada lite mer :-)

Nya drömmar

Publicerad 2012-07-23 02:54:06 i Vikt/Hälsa

Eftersom jag är den jag är så kan jag inte nöja mig med de drömmar och mål jag redan har utan så fort jag börjar kolla upp saker så hittar jag ju tusen andra saker som jag också skulle vilja göra. Jag ska åka upp till Örnsköldsvik om ca 1 1/2 vecka med mina pojkar, min dotter följer med mamma och Kenneth upp lite senare, så jag har tittat lite på vad man kan göra där uppe. Jag har familj där så egentligen så tycker man att jag ska ha gjort det mesta, men det har jag verkligen inte. Jag har varit så nöjd med att vara "hemma" på gården så jag har inte riktigt tänkt på annat. Det finns mängder man kan göra!! Jag tänkte ta med barnen till Skuleberget och klättra upp till björngrottan, men frågan är om barnen är tillräckligt stora? Jag har nu hittat högakustenleden (http://vandra.destinationhogakusten.com/index-filer/vandra.htm) och vill då så klart lägga till det i min önskelista.
 
Man kan vandra och paddla, det skulle ju vara helt underbart att åka hela familjen på en vandringssemester med paddling på vissa sträckor! Jag ska skriva ihop en önskelista på alla de saker som jag vill göra så ska vi se om jag kan, genom att bestämma mig för vissa saker med jämna mellanrum, så småningom få uppleva allt det som jag så gärna vill... men jag har en känsla av att jag blir nog aldrig färdig, men det ska man väl inte bli? Vad ska man då se fram emot, när man sett allt och gjort allt?

Vandring Romeleåsen

Publicerad 2012-07-23 02:36:41 i Vikt/Hälsa

Sträcka Genarp - Veberöd
 
Jag har varit dålig på att uppdatera bloggen på ett tag så jag går tillbaka till förra helgen då jag på lördagen genomförde ett av mina sommarmåsten, att vandra på Romeleåsen. Jag lägger till fler bilder senare när jag har dem tillgängliga. Jag gick med min mamma och det var verkligen supermysigt. Vi gick sammanlagt 16,2km. Först gick vi från idrottsplatsen i Genarp till punkten där man svänger ner mot Veberöd, vi följde skåneleden (de oranga prickarna) det var ca 7km. Men vi tyckte att vi kunde gå lite längre så vi gick vidare mot Romeleklint och The Lodge och runt så till slut hamnade vi vid nedgången till Veberöd igen (de blå prickarna). När det var ca 4km kvar av vandringen så fick jag skoskav på högra foten, men lite papper emellan så funkade det att gå resten också. Det är så rogivande att vara ute på detta sättet, jag har kommit fram till ett annat mål som jag vill nå (utan tidsgräns), jag vill gå hela skåneleden! Inte hela på en gång, men jag vill göra alla etapper. Jag hittade deras hemsida http://www.skaneleden.se och där kan man hitta alla etapper, förslag på rundvandringar bl.a.

Sommarregn

Publicerad 2012-07-11 13:02:26 i Allmänt

 
 
Jag måste erkänna, jag älskar sommarregn! Givetvis inte när jag har planerat en heldag ute, eller när det har regnat hela sommaren, men när det öser ner och blir grått mitt på dagen. Då är det riktigt mysigt att ligga inne med en bra bok eller se på en bra film, så länge det inte är kallt så är det underbart. Och när det är sommarregn så får man stunder då solen lyser upp allt det blöta, när jag var lite i Botswana var det såna dagar man kallade för "the monkey's wedding day".

Om utseendet spelar roll?

Publicerad 2012-07-10 12:18:25 i Vikt/Hälsa

Om utseendet inte spelar någon som helst roll, varför är det så många som är besatta av att vara snygga, varför klär man upp sig eller sminkar sig? Vad är det första man ser hos en person? För även om det inte håller i längden att bara vara snygg, så är det ju det första man ser. Tänk dig att du träffar på någon som ser otroligt sunkig ut, men är världens finaste människa, tar du dig den tiden att ta reda på hur fin han eller hon är som människa? Jag kan erkänna att det är tvivelaktigt att jag skulle göra det, om man inte var fast bredvid denna person och de inte slutade prata... Men sen är det ju skillnad på att vara ofräsch och osnygg! En snygg, men ofräsch människa blir ju inte lika attraktiv och en person som man först inte tycker är attraktiv blir ju snyggare om han eller hon har en bra personlighet, är fräsch m.m Så vad är det som avgör hur snygg en människa är? Jag anser att det är väl olika för olika människor, men om man själv känner sig snygg och har bra självförtroende så ser andra en på ett annat sätt också. Men visst spelar det roll tycker jag, inte för att man måste vara snyggast, men det spelar roll om man tar hand om sig själv. Om du mår bra så drar du till dig andra människor, det tror jag på.

Munken som sålde sin Ferrari

Publicerad 2012-07-09 12:26:45 i Böcker/Film

Jag har snubblat över en bokserie av Robin Sharma om Munken som sålde sin Ferrari http://www.adlibris.com/se/searchresult.aspx?search=quickfirstpage&quickvalue=munken+som+s%e5lde+sin+ferrari&title=munken+som+s%e5lde+sin+ferrari&fromproduct=False
 
Länken är till adlibris, där man även kan provläsa ur böckerna.
 Mitt livs motto, om man nu ska uttrycka sig så, är att jag inte ska ångra att jag inte har gjort eller provat på saker i livet, att jag inte tar de chanser och möjligheter som dyker upp. Inte för att jag tycker eller vill göra allt, men jag vill inte ha ogjort något som jag verkligen vill prova.
 
Jag som de flesta andra har samlat på mig dåliga vanor som jag har svårt att bryta, och jag gillar att läsa böcker som möjligtvis kan ge mig bra råd eller inspiration för att få så bra livskvalité jag kan, för det är ju den som räknas, mycket mer än allt materiellt...

Snabbt gjort...

Publicerad 2012-07-04 23:09:08 i Vikt/Hälsa

Efter en dag av bad, studsmatts hoppning m.m så fick jag till min egen tid. Promenad på 45min blev iofs en promenad på 30min, men sen testade jag Zumba Fitness Flat Abs Workout dvdn, tar ca 18min. Allt som allt träning på under en timme, det är ju inte så lång tid i sig. Det går nog bra det här!

Inspiration

Publicerad 2012-07-04 12:08:02 i Allmänt

Michelle Rodriguez är en skådespelerska som jag alltid har beundrat, jag kan inte riktigt ge ett ordenligt svar på varför, inte vet jag så mycket om henne i verkligheten, så det beror säkert på att de roller hon oftast spelar är en ganska tuff tjej som klarar det mesta själv... och så är hon allt som oftast väldigt vältränad i sina roller, något att sträva efter. Såg henne först i filmen Girlfight (2000), jag har en förkärlek för den typen av film.Motivation kanske? Funkar för mig, känner just nu att jag skulle vilja ge mig ut och köra ett riktigt boxningspass, men först har jag lovat barnen bad!

Tisdag...

Publicerad 2012-07-04 11:59:46 i Vikt/Hälsa

Jag avslutade mitt nattpass och körde in till Malmö för att göra en ombesiktning på bilen, fick vänta i kö i ca en halvtimme så det var inte så farligt och bilen gick igenom!! Sedan skulle jag köra hem men blev akut trött och somnade nästan på motorvägen, så jag fick stanna till på en rastplats i ca 10min innan jag vågade köra vidare. Så kom jag äntligen hem och kunde gå lägga mig i min sköna säng. Vid 15.30 hämtade jag barnen från dagis och fritids och åkte hem igen. Barnen sprang ut och lekte direkt, så jag la mig och läste en stund (läser Twilight serien igen, just nu New Moon)  innan maten. Efter mat, ombyte till pyjamas och tandborstning så ville barnen se Allsång på Skansen (inte riktigt min grej) så det gjorde vi, och fick reda på att Loreen ska vara med nästa vecka, då blev det lyckotjut. Efter tv tittandet blev det nattning och sedan äntligen hade jag hittat lite energi till min styrketräning.
 
Jag gjorde alla övningar tre gånger. Började med Snabba fötter med knäböj i 30sek; Böj knäna och stå med fötterna i höftbredd. Överkroppen är upprätt. Småspring på stället med böjda knän. Jag har börjat med 30sek eftersom jag inte har den bästa kondisen just nu, men tiden anpassas efter kondition och upprepas som sagt 3ggr.
Sedan blev det Knäindrag i magplanka 10st; Stå med händerna och fötterna i golvet, som istarten av en armhävning. Kroppen är rak i neutral position. Dra in ena knäet mot magen. Undvik att böja på ryggen, foten glider längs golvet. Sträck ut benet igen och upprepa med det andra, öka takten när det känns bra, böj och sträck benen växelvis. Jag har börjat med 10st på vardera ben och upprepar det 3ggr.
Efter det körde jag Jämfotahopp med knäböj 20st; Placera fötterna i höftbredd, böj knäna och hoppa jämfota framåt. Jag har börjat med 20st som upprepas 3ggr.
Sist på programmet för mig igår var Planka med fotindrag 10st; Lägg dig på rygg. Böj knäna och placera fötterna nära sätet, tryck upp höften. Magen är spänd. Sträck ena benet till nästan rakt, höften är hela tiden i luften. Dra in foten igen och upprepa med andra benet. Stabilisera kroppen med rumpan och magen, undvik att kroppen böjs i sidled. Öka takten när det känns bra och arbeta växelvis. Jag har börjat med 10st på vardera ben som upprepas 3ggr.
 
Det blev ingen Zumba, men jag satsar på det ikväll istället, först ska vi nu iväg och bada någonstans och njuta av det fina vädret, så ska jag ju även promenera mina 45min i rask och jämn takt.

Skön Sommarläsning

Publicerad 2012-07-03 03:08:34 i Böcker/Film

mms_img25503 (MMS)

The Wedding Planner (org titel; Bittersweet), Melanie La'Brooy www.melanielabrooy.com En väldigt underhållande författare. Jag skrattade högt genom hela hennes första roman, Love Struck

Svårt

Publicerad 2012-07-03 03:01:08 i Vikt/Hälsa

Det är riktigt svårt att hålla sig till planen när man har ledigt och vill hinna med så mycket annat... Att promenera är väl sin sak men styrketräningen och kosten är det lite värre med. Men det är bara att dra upp sig och styra in sig på rätt bana igen. Imorgon är det tisdag då står det styrketräning på schemat, det ska jag kunna få till innan jag hämtar barnen på dagis och fritids. Jag kanske provar ett av Zumba programmen också. Men först ska jag ta mig genom nattpasset, ombesiktning av bilen och gärna sova lite också.

Rundvandringar i Skåne

Publicerad 2012-07-03 01:33:52 i Allmänt

Jag brukar välja ett par saker som jag jätte gärna vill göra under en period, vanligtvis sommaren och bestämma mig för att det ska göras. Det finns några saker som jag har bestämt att jag ska göra denna sommaren, en vandring på Romeleåsen är en av dem. Jag försöker hitta kartor på rundvandringar, men det kanske är bättre att gå från ett ställe till ett annat? Jag får kolla upp det lite närmare. Jag tror att det hade varit riktigt mysigt att ta med familjen ut på en hike över åsen, med matsäck och möjligtvis även sovsäck mm.
En annan sak som ska göras i sommar är att cykla dressin, mellan Björnstorp och Veberöd. Bilden är från den berömda tunneln (http://www.dressincykling.se/bild/).
 
Någonting som jag har med mig från förra sommaren är att varje sommar ska kännas som ett sommarlov, ni minns väl känslan av frihet, lugn, spänning och självklart sol och bad... Jag har kommit fram till att allt sitter i huvudet, man behöver faktiskt inte vara ledig hela sommaren för att få friheten och känslan av lugn, det räcker att man hittar på saker efter eller före jobbet, t.ex åker och badar eller fikar med familj och vänner. Sen gäller det att vistas ute så mycket som möjligt trots mulet väder... När jag tänker tillbaka på förra sommaren tänker jag bara på vilken underbar sommar jag hade, inte tänker jag på att det var soligt när jag jobbade som mest eller att det var mest mulet och blåsigt när jag hade semester. Jag försöker ha den inställningen denna sommaren också. Idag var jag nere på stranden i Ystad hela dagen med barnen innan vi åkte hem och jag kunde förbereda mig för att jobba natt. Jättehärligt var det!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela