Jambalaya
Det här tänkte jag prova imorgon...
455 kcal/port
2 port
Ingredienser
1 hackad gul lök
1 hackad vitlöksklyfta
1 skivad grön chilifrukt
1 msk rapsolja
1 dl fullkornsris
1½ dl krossade tomater
2 dl hönsbuljong
½ tsk chilipulver
½ tsk oregano
½ strimlad röd paprika
150 g tärnad squash
1 skivad lammkabanoss, 10 %, 50 g
150 g tärnad kassler
75 g strimlade sockerärter
1 dl skalade räkor, 60 g
Servera med: blandad sallad Garnera med: färsk oregano
Så här gör du
Fräs lök, vitlök och chili i hälften av oljan i en kastrull eller gryta. Tillsätt ris, tomatkross, buljong och kryddor. Rör om och låt koka under lock på svag värme ca 40 min. Fräs under tiden paprika, squash och korv i resten av oljan i stekpanna. Tillsätt kassler, sockerärter och räkor som får fräsa med någon minut. Blanda ner riset när det är färdigkokt. Smaka av.