bexta

Jambalaya

Publicerad 2012-09-09 23:45:51 i Recept

Det här tänkte jag prova imorgon...
 
455 kcal/port

Meny-1010-jambalaya

2 port

Ingredienser

1 hackad gul lök

1 hackad vitlöksklyfta

1 skivad grön chilifrukt

1 msk rapsolja

1 dl fullkornsris

1½ dl krossade tomater

2 dl hönsbuljong

½ tsk chilipulver

½ tsk oregano

½ strimlad röd paprika

150 g tärnad squash

1 skivad lammkabanoss, 10 %, 50 g

150 g tärnad kassler

75 g strimlade sockerärter

1 dl skalade räkor, 60 g

Servera med: blandad sallad Garnera med: färsk oregano

Så här gör du

Fräs lök, vitlök och chili i hälften av oljan i en kastrull eller gryta. Tillsätt ris, tomatkross, buljong och kryddor. Rör om och låt koka under lock på svag värme ca 40 min. Fräs under tiden paprika, squash och korv i resten av oljan i stekpanna. Tillsätt kassler, sockerärter och räkor som får fräsa med någon minut. Blanda ner riset när det är färdigkokt. Smaka av.

Kommentarer

Kommentera inlägget

Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela